جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

عایق رطوبتی آکریلیک چیست؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

جهت اعطای نمایندگی با ما در تماس باشید
عایق رطوبتی آکریلیک چیست؟

استعلام قیمت

فهرست محتوا

عایق رطوبتی را می‌توان پوششی برای مقابله با نفوذ آب، رطوبت و نم دانست که بر روی سطوح مختلف اجرا می‌شود. هدف از اجرای این محصولات محافظتی بر روی سطوح مختلفی همچون، نمای ساختمان، سقف و کف، ممانعت از نفوذ رطوبت و آب به آن است. نفوذ رطوبت و آب در اثر بارش باران، برف و یا شستشو می‌تواند به بخش‌های مختلف ساختمان و سازه آسیب رسانده و منجر به تغییر رنگ و پوسته پوسته شدن آن شود. به همین دلیل، استفاده از عایق‌های رطوبتی را می‌توان امری ضروری برای حفظ سلامت سطوح و سازه‌ها دانست.

این محصولات از انواع بسیار مختلفی برخوردار هستند که ازجمله آن‌ها می‌توان به قیر، پشم شیشه، پرایمرها، قطران و عایق رطوبتی نانو اشاره کرد. در این مطلب از وب‌سایت پارسیک به معرفی جدیدترین نسل عایق‌های ساختمانی، یعنی عایق رطوبتی آکریلیک، خواهیم پرداخت.

ابتدا در مورد چیستی و ترکیبات عایق آکریلیک صحبت کرده و سپس به ویژگی‌های این گروه از عایق‌های ساختمانی خواهیم پرداخت. در نهایت، اشاره‌ای به کاربردهای عایق آکریلیک خواهیم داشت و نحوه اجرا آن بر روی نمای ساختمان، پشت بام و شیروانی را شرح خواهیم داد. اگر شما نیز قصد استفاده از عایق رطوبتی نما را دارید، در این مطلب همراه ما باشید تا با مزایا و معایت استفاده از عایق آکریلیک آشنا شوید.

عایق رطوبتی اکریلیک چیست؟

این گروه از محصولات را می‌توان به عنوان جدیدترین نسل مواد عایق‌بندی سطوح مختلف معرفی کرد. در تولید عایق‌های آکریلیک از مواد الاستومری، آکریلیکی و پلیمری استفاده شده که نتیجه آن تولید محصولی با سازگاری بالا با محیط زیست است. عایق رطوبتی نمای ساختمان آکریلیک از مقاومت بالایی نسبت به نفوذ آب، رطوبت و حرارت برخوردار بوده و از سطح مدنظر به بهترین شکل ممکن محافظت می‌کند. این گروه از عایق‌ها بر پایه آب تولید شده و تک جزئی هستند.

عایق رطوبتی آکریلیک معمولاً در رنگ سفید عرضه می‌شود و رنگ سفید آن ناشی از ترکیباتی است که در تولید آن به‌کار می‌روند. اما توجه داشته باشید که این محصولات رنگ‌پذیر بوده و می‌توان بر روی آن‌ها رنگ مدنظر خود را اعمال کرد.

کاربرد های عایق رطوبتی اکریلیک

کاربرد های عایق رطوبتی اکریلیک
کاربرد های عایق رطوبتی اکریلیک

عایق رطوبتی آکریلیک از کاربردهای بسیار گوناگونی برخوردار است و این امر را می‌توان دلیلی بر محبوبیت روزافزون آن در جامعه دانست. ازجمله مهم‌ترین کاربردهای عایق‌های آکریلیک می‌توان به استفاده از آن به عنوان عایق رطوبتی ساختمان اشاره کرد. امروزه، از عایق‌های رطوبتی‌ آکریلیک برای عایق‌سازی پی و فونداسیون ساختمان و همچنین نمای آن استفاده می‌شود. بنابراین، این گروه از محصولات را می‌توان برای عایق‌سازی سطوح مختلف با جنس گوناگون، مناسب دانست. برخی از رایج‌ترین و مهم‌ترین کاربردهای عایق آکریلیک عبارت‌اند از:

  • عایق‌سازی پشت‌بام‌های چوبی، سفالی، بتنی، فلزی و…
  • آب‌بندی و عایق‌سازی کاشی و سرامیک
  • عایق‌بندی دیوارهای پیش‌ساخته
  • درزگیری و عایق‌بندی شکاف‌ها
  • عایق‌سازی لوله‌های آب و فاضلاب
  • عایق‌سازی استخر، جکوزی و سونا
  • عایق‌سازی نمای ساختمان
  • عایق‌سازی سرویس بهداشتی
  • و…

استفاده از عایق رطوبتی اکریلیک در پشت بام

یکی از رایج‌ترین کاربردهای عایق‌های رطوبتی آکریلیک، استفاده از آن جهت عایق‌سازی پشت‌بام ساختمان‌ها است. استفاده از این عایق‌ها بر روی پشت‌بام ساختمان از مزایای منحصربه‌فردی برخوردار است که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به عدم نفوذ آب، رطوبت و حرارت اشاره کرد. بدین ترتیب، سلامت سازه به بهترین شکل ممکن حفظ شده و از ایجاد گرمای اضافی جلوگیری خواهد شد. اما سؤال اصلی این است که چگونه می‌توان عایق آکریلیک را بر روی پشت بام خانه اجرا کرد؟!

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم، این محصولات بر پایه آب تولید شده و تک جزئی هستند. بنابراین، نیاز است تا در هنگام اجرای آن بر روی پشت بام از یک لایه مش استفاده شود. این لایه مش یا میانی می‌تواند از جنس فایبرگلاس و پلی‌اتیلن باشد. مراحل اجرای عایق رطوبتی بر روی پشت‌بام عبارت‌اند از:

  1. آماده‌سازی و زیرسازی لازم برای اجرای عایق آکریلیک
  2. اجرای یک لایه از عایق آکریلیک
  3. استفاده از پوشش فایبرگلاسی
  4. اجرای یک لایه دیگر از عایق رطوبتی بر روی پوشش فایبرگلاسی

استفاده از عایق رطوبتی اکریلیک بر روی سقف شیروانی

عایق اکریلیک بر روی سقف شیروانی
عایق اکریلیک بر روی سقف شیروانی

یکی دیگر از کاربردهای رایج عایق رطوبتی نانو، استفاده از آن جهت عایق‌سازی سطوح شیروانی است. بدین منظور، شما عزیزان می‌توانید با تهیه حجم مناسبی از عایق‌های آکریلیک تولید شده بر پایه آب، آن را با آب رقیق‌سازی کرده و بر روی سطح مدنظر خود اجرا کنید. جهت اجرای عایق رطوبتی بر روی سقف شیروانی کافی است ابتدا سطح موردنظر را از هرگونه آلودگی، خاک و چربی پاک‌سازی کرده و در نهایت، نسبت به اجرای عایق‌سازی اقدام کنید.

در مورد نحوه اجرا نیز باید گفت که می‌توان از غلطک یا فرچه قلمو برای عایق‌سازی سقف شیروانی استفاده کرد؛ اما روش ساده‌تر این است که پس از رقیق‌سازی محصول، از دستگاه‌های اسپری برای اجرای عایق‌سازی استفاده کنید.

استفاده از عایق رطوبتی اکریلیک برای نمای ساختمان

استفاده از این گروه از محصولات به عنوان عایق رطوبتی نما، امروزه از رواج بسیار زیادی در میان مردم برخوردار است. افراد با هدف حفظ زیبایی و سلامت نمای ساختمان، دست به عایق‌سازی آن با مواد گوناگونی می‌زنند. عایق رطوبتی آکریلیک را می‌توان بهترین گزینه به عنوان عایق رطوبتی نمای ساختمان دانست. این محصولات عمدتاً در رنگ سفید عرضه می‌شوند؛ اما شما می‌توانید پس از اجرای آن بر روی نمای ساختمان، رنگ موردنظر خود را بر روی آن اجرا کرده و زیبایی ظاهری نمای ساختمان را حفظ کنید.

نحوه اجرا عایق‌های رطوبتی آکریلیک بر روی ساختمان نیز همچون سایر موارد است. ابتدا باید نسبت به پاک‌سازی نما اقدام کرده و سپس عایق‌سازی را به کمک غلطک یا فرچه قلمو اجرا کرد.

استفاده از عایق رطوبتی اکریلیک بر روی سطوح مختلف

عایق‌های آکریلیک علاوه بر کاربرد در عایق‌سازی نما، پشت‌بام و سطوح شیروانی، جهت عایق‌بندی سطوح مختلف دیگری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. ازجمله این سطوح می‌توان به کف استخر، جکوزی، سونا و سطوح سرویس بهداشتی اشاره کرد. به صورت کلی، اگر قصد عایق‌سازی سطحی را در برابر نفوذ آب، رطوبت و حرارت را دارید، می‌توانید از عایق رطوبتی آکریلیک برای این منظور استفاده کنید. نحوه اجرا این این گروه از محصولات نیز یکسان بوده و کافی است پس از پاک‌سازی سطح مدنظر از آلودگی‌های مختلف، نسبت به اجرای آن اقدام کنید.

مزایا و معایب عایق رطوبتی اکریلیک

مزایا و معایب عایق اکریلیک
مزایا و معایب عایق اکریلیک

استفاده از عایق رطوبتی آکریلیک به عنوان عایق رطوبتی نما و دیگر سطوح از مزایا و معایب مخصوص به خود همراه است. اما مزایای استفاده از این محصولات نسبت به معایب آن بیشتر بوده و همین موضوع سبب شده تا تبدیل به انتخاب بسیاری از افراد برای عایق‌سازی سطوح مختلف شود. ازجمله مهم‌ترین مزایای استفاده از عایق‌های رطوبتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد مقاومت در برابر اشعه UV نور خورشید
  • ایجاد مقاومت در برابر شرایط آب‌وهوایی نامناسب
  • جلوگیری از نفوذ آب، رطوبت و نم به بخش‌های زیرین
  • جلوگیری از نفوذ حرارت و کاهش دمای سطوح
  • برخورداری از هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه
  • برخورداری از انعطاف زیاد و پوشانندگی تمام سطوح
  • و…

مواردی که در بالا ذکر کردیم، تنها بخشی از مزایای استفاده از عایق آکریلیک است. در مقابل تمام این مزایا، بهره‌مندی از عایق رطوبتی معایب مخصوص به خود را نیز دارد. البته، معایب این دست از محصولات قابل پیشگیری بوده و می‌توان از ایجاد آن‌ها جلوگیری کرد. به‌عنوان مثال، در صورت یخ‌زدگی عایق آکریلیک نمی‌توان دیگر از آن استفاده کرد و یا در صورت بارش پیش از خشک شدن عایق، ممکن است توسط باران شسته شود.

سخن پایانی

در این مطلب از وب‌سایت پارسیک به معرفی و بررسی عایق رطوبتی نانو آکریلیک پرداخته و ویژگی‌های این محصول جدید را موردبررسی قرار دادیم. علاوه بر آن، با کاربردهای مختلف این گروه از محصولات عایق‌بندی آشنا شده و نحوه اجرا آن در سطوح مختلف را آموختیم. اگر شما نیز قصد عایق‌سازی پشت‌بام، سطوح شیروانی و یا نمای ساختمان را دارید، می‌توانید از عایق رطوبتی آکریلیک برای این منظور استفاده کنید. در نهایت، در مورد مزایای زیاد و معایب اندک این عایق‌ها صحبت کرده و فواید استفاده از این محصولات را خاطرنشان کردیم. ممنون که در طول این مطلب با ما همراه بودید. لطفاً نظرات و تجربیات خود در این حوزه را با ما در میان بگذارید.

 

منابع

  • https://ajorroajor.com/عایق-رطوبتی/
  • https://ranachem.com/عایق-رطوبتی-سقف-شیروانی/
  • https://www.adaservice.ir/page.php?menu=87&page=416
  • https://www.madfoam.com/blog/superior-moisture-insulation/
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *