در این مطلب قصد داریم تا به آموزش رنگ کردن استخر بپردازیم و مراحل آن را یک به یک با هم مرور کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
رنگ کردن استخر
یکی از کارهای مهم در ساختمانسازی بهخصوص ساختمانهای ویلایی، آب بندی و رنگ کردن استخر است. در نگاه اول هدف اصلی این کار ایجاد فضای زیبا است اما ماندن آب به مدت طولانی در محیطی که مصالح ساختمانی مانند سیمان وجود داشته باشد باعث ایجاد درز و شکاف روی دیوارهها و آسیب کلی استخر میشود. اگر قصد دارید استخر خود را رنگ کنید تا انتها همراه ما باشید.
مراحل رنگ کردن استخر
مرحله اول – تخلیه آب استخر
اولین مرحله تخلیه آب استخر است. اگر استخر در فضای سرپوشیده است بهراحتی و در هر زمان میتوانید اقدام به تخلیه آب آن کنید اما اگر استخر در فضای باز قرار دارد باید به گزارشهای هواشناسی نیز توجه کنید.
برای این کار باید 5 الی 7 روز حداقل بعد از اینکه آب استخر را خالی کردید، استخر خشک باشد. اگر از پمپ غوطهور برای تخلیه آب استخر استفاده میکنید باید دقت داشته باشید که آب اطراف استخر نریزد.
مرحله دوم – برداشتن کف پوشهای کف استخر
دومین مرحله برداشتن کف پوشهای کف استخر است. برای این مورد زمانی که آب در استخر با ارتفاع 30 سانت یا کمتر رسید میتوانید درپوشها را برداشته و اجازه تخلیه آب را دهید.
دقت داشته باشید که اگر کفپوشها را زودتر بردارید؛ به خاک زیر و اطراف استخر فشار وارد شده و این مورد باعث میشود خاک نگهدارنگی خود را از دست بدهد که این باعث ترکخوردگی استخر میشود.
مرحله سوم – جارو کردن کف استخر
در این مرحله باید کف استخر را جارو کنید. دقت داشته باشید که کف استخر بهخوبی تمیز باشد و اگر لکهای وجود دارد با کمک حوله آن را پاک کنید.
مرحله چهارم – ترمیم بدنه استخر
در این مرحله تمام قسمتهایی از استخر را که خراب شده با کاردک بهخوبی جدا کنید. مهم است که رنگهای خراب قبلی و بخشهای آسیبدیده را جدا کنید. سپس تمام فرورفتگیها را با سیمان یا سایر مواد پر کنید.
تمام سطح استخر باید یکدست و صاف باشد و هیچگونه مشکلی نداشته باشد. برای رفتن به مرحله بعد باید اجازه دهید تمامی مصالح بهکاررفته در این مرحله بهخوبی خشک شوند.
مرحله پنجم – شستشو با فشار بالا
در این مرحله باید استخر را با آب و فشار بالا شستشو دهید. برای این کار میتوانید از شیری با فشار بالا استفاده کنید. دقت داشته باشید که در این مرحله باید تمام آلودگیها از استخر جدا شده و استخر بهخوبی تمیز شود و مجدد اجازه دهید خشک شود.
مرحله ششم – شستشو با تری سدیم فسفات
در این مرحله باید با تری سدیم فسفات استخر را شستشو دهید. برای این کار 3 لیتر آب را در 120 گرم فسفات ریخته و بهخوبی آن را هم بزنید. پس از ترکیبشدن با یک جارو تمام کف استخر را با این محلول شستشو دهید.
مرحله هفتم – شستشو با اسید
در این مرحله باید با یک اسید کار کنید که طبیعتاً خطرناک است به همین دلیل از تجهیزات ایمنی استفاده کنید. اگر تاکنون این کار را انجام ندادهاید میتوانید از این مرحله صرفه نظر کنید.
اسید هیدروکلریک را به تمام سطوح استخر اعمال کنید؛ این کار باعث میشود که سطوح بهتر رنگگرفته و کیفیت رنگ نیز بهتر شود.
مرحله هشتم – لایه اول رنگ
در این مرحله پس از آمادهسازی رنگ ابتدا سطوحی که رنگها آنها خراب شده را رنگآمیزی و سپس به سراغ سایر مراحل بروید. بهتر است باتوجهبه رنگ قبلی استخر رنگ جدید را خریداری کنید تا یکرنگی و یک سطح یکپارچه داشته باشید.
رنگ جدید بر اساس نوع رنگ قبلی نیز باید باشد، برای مثال اگر رنگ قبلی اکریلیک است رنگ جدید نیز باید همین نوع باشد. اگر قصد دارید لایههای ضخیمتری از رنگ را اعمال کنید بهتر است از رنگهای اپوکسی استفاده کنید.
مرحله نهم – لایه دوم رنگ
پس از رنگ کردن کامل استخر اجازه دهید 2 الی 3 ساعت گذشته و مجدد رنگ را اعمال کنید. رنگهای اکریلیک در 3 ساعت خشک میشوند اما رنگهای دیگر به زمان بیشتری نیاز دارند.
ایجاد لایه دوم رنگ به نمای بهتر و ضخامت بیشتر که منجر به عایقبندی میشود کمک میکند.
مرحله دهم – آب کردن استخر
آخرین مرحله آب کردن استخر است اما برای این مورد عجله نداشته باشید! حداقل 5 تا 7 روز صبر کنید تا رنگ بهخوبی خشک شود و حتی در این مدت دقت داشته باشید که آب وارد استخر نشود.
اگر استخر در فضای باز قرار دارد بهخوبی روی استخر را بپوشانید تا بارانهای ناگهانی و گردوغبار وارد استخر نشوند.
سخن آخر
عایقبندی یکی از بخشهای اساسی در هر ساختمان است؛ در واقع برای بررسی کیفیت یک ساختمان میزان عایق بودن بخشهای مختلف آن را نیز در نظر میگیرند. ما در این بخش به بررسی عایقبندی استخر پرداختیم و همچنین یکی از جدیدترین محصولات برای عایقبندی را معرفی کردیم. درصورتیکه قصد خرید عایق رطوبتی پارسیک را دارید میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید. از اینکه در مطلب آموزش رنگ کردن استخر با ما همراه بودید از شما متشکریم.