Search
Close this search box.

ماستینگ درزبند

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

جهت اعطای نمایندگی با ما در تماس باشید
ماستینگ درز بند

استعلام قیمت

فهرست محتوا

‌در بسیاری از کارهای عملیاتی و ساختمانی، یکی از مهم‌ترین مراحل انجام کار، آب‌بندی کردن و عایق فضاهای ساخته شده‌ است. حتی زمانی که قسمتی از خانه یا آپارتمان نم می‌دهد، یکی از بزرگ‌ترین و سخت‌ترین کارها آب‌بندی است. روش‌های بسیار متنوعی برای عایق‌بندی وجود دارد که‌ هر کدام بسته‌ به‌ فضای مورد استفاده‌ و نوع مواد مصرفی، می‌تواند کارآیی متفاوتی نیز داشته‌ باشد. اما یکی از روش‌های بسیار مطمئن و البته ساده‌ و زیباتر برای عایق‌بندی فضاهای مختلف، استفاده از ماستیک ها و درزبند هاست.

ماستینگ چیست؟

ماستینگ‌ یا خمیر آب‌بندی ماده‌ای است که برای عایق‌بندی فضاها به کار می‌رود. این نوع از مواد که از خاصیت کشسانی بسیار بالایی برخوردار هستند، برای کار بازسازی و تعمیر ساختمان و بخش‌های مختلف آن و بعنوان عایق رطوبتی نیز کاربرد دارند. علاوه بر استفاده در ساخت و ساز و بناها، ماستینگ‌ها برای فضاهای فلزی مثل کانال‌های آب و فاضلاب، مخازن و منابع آبی و حتی درز پنجره‌های ساختمان و ماشین نیز کاربرد دارند. این مواد به دلیل مقاوت بالایی که در برابر رطوبت، گرد و خاک و حتی مواد شیمیایی از خود نشان می‌دهند، بسیار پرکاربرد شده و موارد استفاده زیادی پیدا کرده‌اند. ترکیبات به کار رفته در ماستیک‌ها (صرف نظر از انواع مختلفی که دارند) غیرسمی بوده و قدرت چسبندگی بسیار بالایی دارند.

مشخصات ماستیگ درزبند

مشخصات ماستینگ و درزبند
مشخصات ماستینگ و درزبند

ماستیک‌ و درزبند ها در برابر تغییرات دما و آب و هوا مقاومت خیلی زیادی از خود نشان می‌دهند. همین ویژگی آنها سبب می‌شود که در سطوح متفاوت قابل استفاده باشند. ماستیک‌ها را می‌توان روی سطوح مختلفی مثل شیشه‌، فلز، سنگ، بتن، سرامیک و حتی سطوح رنگ‌آمیزی شده‌، به‌ کار برد. نکته جالب دیگری که در مورد ماستیک و درزبند وجود دارد این است که قابلیت رنگ‌آمیزی دارد و می‌توان آن را همرنگ محیط اطرافش کرد.

ماستیگ‌ها به آب و مواد شیمیایی اجازه نفوذ به سطوح را نمی‌دهند. همچنین در برابر تنش‌ها و تغییرات فیزیکی و شیمیایی از خود مقاومت بالایی نشان می‌دهند. ماستینگ درزبند همچنین در برابر آفتاب و اشعه ماوراء خورشید نیز مقاومت خوبی دارد. یکی دیگر از ویژگی‌های بسیار مهم این مواد که باعث شده طرفداران زیادی پیدا کنند این است که خیلی سریع خشک شده و برای ثابت شدن نیاز به زمان زیادی ندارند.

کاربرد ماستینگ درزبند

ماستینگ‌ درزبند موارد کاربرد فراوانی دارد. از کارهای ساده‌ای مثل چسباندن کاشی و سرامیک گرفته‌ تا آب‌بندی مخازن و کانال‌های آبرسان را می‌توان به‌ کمک درزبندها انجام داد. یعنی حتی سطوح فلزی را هم می‌توان با کمک ماستینگ‌ها درزبندی نمود. از دیگر کاربردهای ماستیگ درز بند می‌توان به آب‌بندی محل اتصال اطراف وسایل حمام و لوازم بهداشتی اشاره کرد. حتی اگر بتن‌های ساختمانی در بخش‌هایی دچار مشکل شده‌ باشند، خمیر عایق به‌ کمک آنها رفته‌ و شکاف و درزهای بزرگ را ترمیم می‌کند.

از جمله ماستیک‌های موجود در بازار ایران می‌توان به خمیر عایق پارسیک اشاره نمود. این خمیر عایق توانایی تحمل دما تا منفی 60 درجه را دارد. همچنین فشارهای حجمی هیدرواستاتیک را تحمل می‌کند. استفاده از این خمیر آب‌بندی بسیار آسان بوده و حتی افراد عادی هم قادر به استفاده از آن هستند.

انواع ماستیک و درزبند

ماستیک‌ و درزبندها بر اساس مواد سازنده خود به چند نوع مختلف تقسیم می‌شوند. بنابراین خیلی مهم است که با انواع آنها آشنایی داشته باشید تا از هر کدام برای مورد مناسب استفاده نمایید. خمیرهای آب‌بندی در پایه‌های مختلف شیمیایی پلی یورتان، پلی سولفاید، قیری، اکرلیک، سیلیکونی و … عرضه می‌شوند و دو نوع گرم‌اجرا و سرداجرا دارند. در ادامه به معرفی سه نوع از این خمیرهای پرکاربرد می‌پردازیم.

ماستیک پلی یورتان

یکی از قوی‌ترین و در عین حال پرکاربردترین انواع ماستیک‌ها، پلی یورتان‌ها هستند. این نوع از درزبند برای سازه‌های منبسط شونده بسیار مناسب است. همینطور در ابزارهای بتنی، منابع آب و فاضلاب و فضاهایی که فشار آب در آنها بالاست وپ ر برای ترمیم ترک لوله‌ها نیز کاربرد دارد. یکی از ویژگی‌های این نوع از ماستیک‌ها، ضدجلبک و خزه بودن آنهاست.

ماستیک پلی سولفاید

این نوع از ماستینگ که در دسته‌بندی ماستینگ‌های سرداجرا می‌باشد، بر پایه پلیمر ترکیبی ساخته شده است. این درزبند هم مثل سایر انواع مشابه خود از چسبندگی بسیار بالایی برخوردار است و یکی از مزایای آن نسبت به انواع دیگر این است که نسبت به سابیدگی مقاوم است. بنابراین از آن می‌توان در صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی و حتی پمپ بنزین‌ها برای جلوگیری از درز و نشت مواد شیمایی مورد استفاده قرار داد.

ماستیک قیری

همانطور که از نام این ماستیک و درزبند پیداست، بر پایه قیر می‌باشد. ماستیک قیری به دو صورت سرداجرا و گرم‌اجرا قابل استفاده است. این نوع ماستیک در مکان‌هایی قابل استفاده است که درزهای آن در معرض مواد هیدروکربنی قرار دارند. قبل از استفاده از ماستیک قیری باید از تمیز بودن سطح زیر آن اطمینان حاصل نمایید.

میزان پوشش دهی هر 10 کیلوگرم

میزان پوشش دهی ماستیک‌ها بالاست و بنابراین استفاده از آنها با توجه به کاربرد و ویژگی‌های منحصربفردی که دارند، به صرفه نیز هست. به طور کلی هر متر مربع نیاز به حدود 350 گرم ماستیک یا خمیر عایق دارد. بنابراین هر 10 کیلوگرم از این ماده، حدودا 30 متر مربع را پوشش می‌دهد.

معایب و مزایای ماستیک و درز بند

ماستیک‌ها محصولات پرکاربرد و پرطرفداری هستند که حتی افراد عادی هم بدون هیچ مهارتی می‌توانند از آن استفاده نمایند. از دیگر فواید این خمیرها این است که خیلی سریع خشک می‌شوند و سطح صافی ایجاد می‌کنند و پس از استفاده دیگر نیازی به بتونه کاری نیست. این محصول تقریبا روی هر سطحی قابل استفاده است و برای مثال روی فلزات، خوردگی ایجاد نمی‌کند یا مواد شیمیایی را دچار مشکل نمی‌کند. در کنار این مزایا، یکی از معایب ماستیک این است که روی سطوح متحرک قابل استفاده نیست و بهتر است از آن در مکان‌هایی استفاده نمود که ثابت بوده و یا فشار ثابتی روی آن وجود دارد.

نحوه استفاده از ماستیک درز بند

نحوه استفاده از مشخصات ماستینگ و درزبند
نحوه استفاده از مشخصات ماستینگ و درزبند

نحوه استفاده‌ از خمیر عایق معمولا روی بسته‌بندی‌ آن درج شده‌ است. اما به طور کلی باید به این نکته توجه داشته باشید که قبل از استفاده از ماستیک باید حتما سطح زیرین را تمیز کنید تا چسبندگی خمیر آب‌بندی بیشتر شود. از آنجا که ماستیگ‌ها خیلی زود خشک می‌شوند باید خیلی سریع مواد را روی سطح مورد نظر پخش کرده و به آن فرم بدهید. در صورتی که از ماستیک‌های گرم‌اجرا استفاده می‌کنید مراقب باشید که دما بیش از حد نشود.

می‌توان گفت که‌ با ورود ماستیک و درزبند به‌ بازار مصالح ساختمانی، تا حد زیادی مشکلات آ‌ب‌بندی و عایق‌کاری حل و آسان شده‌ است. با کمک این محصول عایق‌کاری با هزینه کمتر و با سرعت بیشتر و بدون مهارت خاصی توسط همه افراد قابل اجرا خواهد بود. خمیر عایق پارسیک هم در ایران به راحتی در دسترس بوده و نیاز افراد به این محصول را برطرف می‌نماید.

 

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *