info@parsikco.com

لوگو پارسیک
آب بندی نما ساختمان

آموزش 3 روش آب بندی نما ساختمان

در این مطاب قصد داریم تا 3 مورد از روش های آب بندی نما ساختمان را به شما معرفی کنیم. لطفا در ادامه با وبسایت عایق رطوبتی پارسیک همراه باشید.

 

آب بندی نمای ساختمان چیست ؟

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که در ساخت‌وساز برای جلوگیری از ورود رطوبت به نمای ساختمان، درزها و ترک‌های نما انجام می‌شود، آب بندی نما است. درصورتی‌که مصالح مورداستفاده در نمای ساختمان به آب حساس باشند یا مواردی مانند ترک و درز در گوشه‌وکنار ساختمان باشد؛ آب بندی نما انجام می‌شود.
در واقع آب بندی نما یکی از معیارهای مهم برای بررسی کیفیت ساختمان محسوب می‌شود و حتی در برخی شرایط اقلیمی ضرورت بیشتری دارد. ما در پارسیک مقاله جامعی در مورد عایق نمای خارجی ساختمان نگارش کرده ایم که می توانید به آن مراجعه کنید.

 

روش های آب بندی نما ساختمان ها

عایق رطوبتی نما به‌منظور کاهش نفوذپذیری رطوبت در نما، حفظ پاکیزگی، افزایش دوام و صرفه‌جویی در مصرف انرژی تهیه و تولید می‌شود. در مواردی که نفوذ رطوبت به بخش‌های مختلف سازه با کاهش مقاومت ساختمان و تخریب مصالح همراه باشد، آب‌بندی کردن نما بهترین راه‌حل برای ایمن‌سازی ساختمان است.

روش های آب بندی نما ساختمان ها
بسته به شرایط آب‌وهوایی، مصالح مورداستفاده و نوع ساختمان (جدید یا قدیمی بودن) روش‌های مختلفی برای آب بندی نمای ساختمان وجود دارد. در این بخش به بررسی آب بندی کردن نمای ساختمان، روش‌ها و مزایای آن می‌پردازیم.
بدیهی است که در نمای ساختمان از مصالح مختلفی مانند شیشه، سیمان، فلز، سنگ، آجر و … استفاده می‌شود. جالب است بدانید هر روش آب‌بندی برای نوع خاصی از مواد مؤثر است و برای گروه دیگری از مواد تأثیری ندارد. در این قسمت اصلی‌ترین روش‌های آب بندی نمای ساختمان را بررسی خواهیم کرد.

 

استفاده از مواد آبگریز کننده پایه حلال

استفاده از مواد آبگریز کننده پایه حلال

آب‌گریزهای پایه آب موادی هستند که آنها را می‌توان بر روی تمامی سطوح ساختمانی که قابلیت جذب آب را دارند؛ استفاده کرد. برای مثال روی نماهای چوبی خام رنگ نشده، بتن، آجر، سنگ، کاهگل و سیمان از مواد پرکاربردی هستند که می‌توان روی آنها از مواد ابگریز استفاده کرد.
از مهم‌ترین ویژگی‌های این مواد می‌توان به مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش، جلوگیری از رشد جلبک‌ها، جلوگیری از تجمع رسوبات، مقاومت در برابر شوینده‌های اسیدی و قلیایی اشاره کرد.

 

استفاده از چسب پلی اورتان

استفاده از چسب پلی اورتان

از دیگر راه‌های آب بندی نما استفاده از چسب پلی‌اورتان است. این محصول برای پرکردن درزها و حفره‌های ایجاد شده در نمای ساختمان استفاده می‌شود. جالب است بدانید برای آب‌بندی انواع ورق‌های فولادی، سطوح شیشه‌ای و نماهای کامپوزیت نیز از این محصول استفاده می‌شود.
از مزایای این محصول می‌توان به عدم نیاز به زیرسازی، مقاومت در برابر ایجاد درز، استحکام بالا، خشک‌شدن سریع و مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش اشاره کرد. از مشکلات این روش حساسیت زیاد در هنگام استفاده از آن است.
به دلیل چسبندگی زیاد این محصول، در صورت آغشته شدن به سطح، تمیزکردن آن تقریباً غیرممکن است و این مورد باعث تغییر ظاهر نما می‌شود.

 

استفاده از رنگ مخصوص برای آب بندی نما

رنگ مخصوص آب‌بندی از پوسته شدن و ريزش نما جلوگيري می‌کند و  به ايجاد پوشش لایه‌ای روي سطوح کمک می‌کند. رنگ‌های ضد آب، رنگ‌های اکریلیک، رنگ چوب، پوشش‌های ضد آب بتن و … از محصولاتی هستند که می‌توان در نماهای مختلف چوب، سیمان، فلز، آجر و … از آن استفاده کرد.
برای اجرای این روش قبل از هر چیز باید زیرسازی را روی سطح نما انجام داد؛ این مورد به چسبندگی بهتر رنگ کمک می‌کند. پس از پرکردن سوراخ‌ها و ترک‌ها باید بتونه پلیمری اعمال شود. پس از انجام مراحل گفته شده از مواد ضد آب به‌عنوان آخرین مرحله استفاده می‌کنیم.

استفاده از رنگ مخصوص برای آب بندی نما

برای حفظ بهتر رنگ باید به آب‌وهوای منطقه موردنظر توجه کرد و ترکیبات را بر اساس آن انتخاب کرد. اگر زیرسازی و رنگ‌آمیزی به‌درستی انجام شود، میانگین عمر این روش 3 تا 7 سال خواهد بود. از ویژگی‌های این محصول می‌توان به چسبندگی بالا به سطوح، اجرای آسان و سریع، مقاومت در برابر تغییرات شیمیایی و خوردگی، عایق بودن و … اشاره کرد.

 

سخن آخر

همان‌طور که گفته شد یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در ساختمان‌سازی آب‌بندی کردن نما است. این کار  با اهدافی مانند حفظ کیفیت مصالح، افزایش ایمنی، بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش هزینه‌های اضافی انجام می‌شود.
هزینه این کار برای ساختمان در مقایسه با هزینه مصالح و آسیب‌هایی که در اثر نفوذ رطوبت ممکن است ایجاد شود بسیار کم بوده و در کنار این مورد فواید زیادی برای سازه نیز دارد. نکته‌ای که در این باره وجود دارد این است که روش یا محصول خاصی را نمی‌توان به‌عنوان بهترین روش برای آب‌بندی همه نماها انتخاب کرد.
همان‌طور که گفته شد، اهداف مختلفی برای عایق رطوبتی وجود دارد و باید روش‌های موجود را بر اساس رفع نیاز ساختمان خود در نظر گرفت. باتوجه‌به اقلیمی که ساختمان در آن قرار دارد، نوع مصالح، مجاورت با محیط آبی مانند دریا، هزینه‌های آب‌بندی، تجهیزات موجود، اثربخشی هر محصول متفاوت است.

5/5 - (1 امتیاز)

6 پاسخ

  1. اگه کاشی زیری لق باشه بهتره که اونو بکنیم یا دور همون قبلیه چسب بزنیم و کاشی رو روی کاشی بچسبونیم ؟

    1. درود بر شما
      برای کسب اطلاعات بیشتر با این شماره تماس گرفته و اطلاعات تکمیلی رو در واتس اپ دریافت کنید .🙏
      09190808464

      دپارتمان عایق رطوبتی پارسیک

  2. تبلیغات بزرگ شمارو دیدم توی کل کشور و لذت بردم. وقعا برند بزرگ شدید و دیگه کسی از جهان فرود و میهن راپل خرید نمیکنه. مواد عایق کاری شرکت شما خیلی خوب و ماندگاری بالایی داره. دمتون گرم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *